ВИСОКА ГРАЂЕВИНСКО · ГЕОДЕТСКА ШКОЛА БЕОГРАД

Само по ВГГШ

Актуелности

[04.12.2019.]  Међународна конференција SmartArt

Medunarodna konferencija SMARTARTФакултет примењених уметности Универзитета уметности у Београду организатор је прве међународне конференције SmartArt – уметност и наука у примени: „Од инспирације до интеракције”.

Висока грађевинско-геодетска школа је учествовала на више нивоа.

Детаљније

 

[08.11.2019.]  ОБАВЕШТЕЊЕ:

obavestenjeПоводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату,
Школа неће радити у понедељак 11. новембра.

Дан примирја у Првом светском рату је државни празник у Републици Србији којим се обележава сећање на 11. новембар 1918. године када су у железничком вагону у Компијену, силе Антанте потписале примирје са Немачком и тиме окончале Први светски рат.

ИЗ СЕКРЕТАРИЈАТА

 

[30.09.2019.]  УПИС 2019/2020:

УПИСII КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ

ПРИЈАВА КАНДИДАТА: 30.9.-25.10.2019.

 

[23.06.2019.]  XI Научно-стручна конференција са међународним учешћем:

конференцијаПоводовом прославе 60 година од оснивања Удружења инжењера Београда, 31.05.2019. године у Дому инжењера Никола Тесла у Кнеза Милоша 7а, у Београду, били су изложени одабрани студентски радови студијског програма Архитектура, као и радови студената Мастер студија, наше школе.

На изложби је било изложено 14 семестралних и дипломских радова из предмета: Ентеријер, Синтезни пројекат, Урбанизам 2 и Основа архитектонског пројектовања. Студенти чији су радови били изложени су: Урош Стојановић, Игор Туцаковић, Марко Патрногић, Марија Видаковић, Јелена Калањ, Емина Ал Есаифер, Сузана Драча, Тијана Грбовић, Александар Вулетић, Кристина Брковић и Растко Шундрић. Ментори: др Марина Николић Топаловић, др Катарина Јевртић Новаковић и мр Зоран Живковић. Захваљујемо се професорки Весни Златановић Томашевић која нас је позвала да својим учешћем увеличамо овако значајан догађај.

др Марина Николић Топаловић дипл инг арх

 

[20.06.2019.]  ПОСЕТА ГРАДИЛИШТУ ИСТОЧНОГ КРАКА КОРИДОРА 10

ПосетаГрупа студената наше Школе посетитила је 27.5.2019. градилиште источног крака Коридора 10. Студенти Школе имали су прилику да присуствују извођењу радова на најтежим деоницама Коридора 10 као и да посете контролне лабораторије грађевинског материјала на градилишту.

Стручна екскурзија реализована је у организацији професора Дарка Пламенца у оквиру предмета Саобраћајнице 1 и 2 а ради стицања практичних знања и вештина на терену.

 

[30.05.2019.]  Висока грађевинско - геодетска школа на Грађевинијади 2019:

Грађевинијада 2019На иницијативу Студентског парламента, студенти наше Школе учествовали су на „Грађевинијади 2019“ која је одржана у Будви од 30. априла до 4. маја у организацији Грађевинског факултета у Скопљу. Међу 1300 студената са 19 факултета из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Немачке и Бугарске нашло се и 42 студента наше Школе.

Детаљније

 

[17.05.2019.]   ПРЕДАВАЊA ПОСВЕЋЕНA ЕМИЛИЈАНУ ЈОСИМОВИЋУ

ЕМИЛИЈАН ЈОСИМОВИЋУТОРАК, 21. МАЈ У 18 ЧАСОВА,
МУЗЕЈ ГРАДА БЕОГРАДА,
Ресавска 40б, први спрат (мапа)

Др Катарина Јевтић-Новаковић, дипл. инж. арх, професор струковних студија и Марија Дивац, маст. инж. арх, асистент, са Високе грађевинско-геодетске школе у Београду говориће на тему Емилијанoва рукописна баштина, а затим ће др Драгана Ћоровић, дипл. инж. арх, доцент, са Шумарског факултета Универзитета у Београду, одржати предавање План Емилијана Јосимовића у контексту трансформације урбаног пејзажа Београда у 19. веку.


 

[18.04.2019.]  Висока грађевинско - геодетска школа на Београдском маратону:

maratonНаши студенти геодезије, Милорад, Зоран, Александар и Далибор учествовали су у штафетном полумаратону као екипа Високе грађевинско-геодетске школе. Иако је дружење било на првом месту, ни добар резултат није изостао! Честитамо!!!

 

[18.04.2019.]   45. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ГРАЂЕВИНАРСТВА

maratonПОСЕТИТЕ НАС У ХАЛИ 1, ШТАНД 1435!

Сајам је међународна манифестација која обухвата најразличитије сегменте грађевинске индустрије - од истраживања и пројектовања, преко изградње и одржавања објеката у високоградњи, нискоградњи и хидроградњи, до представљања најсавременијих материјала, грађевинских машина, уређаја и алата.

Студенти који желе да искористе групни попуст треба да формирају групу од 20 студената и да се јаве секретаријату како би добили оверен списак са којим могу да остваре бенефицирану цену улазнице од 150 РСД. Цена без попуста је 400 РСД. Радно време сајма је од 10:00-19:00h осим 20. када се сајам затвара у 17:00h


 

[05.04.2019.]  Свечана академија поводом обележавања Дана студената:

Свечана академија поводом обележавања Дана студенатаПоводом обележавања Дана студената (4. април), у организацији Студентске конференције академијa струковних студија и високих школа Србије, и ове године је у Народној скупштини одржана свечана академија.

Детаљније

 

[05.12.2018.]  Предавање: "Насеља и станови сиромашних у Београду између два светска рата"

Предавање - др Злата Вуксановић-МацураУ среду 12.12. 2018. у 12h у дипломској сали одржаће предавање
др Злата Вуксановић-Мацура
тема -   "Насеља и станови сиромашних у Београду између два светска рата"

Др Злата Вуксановић Мацура је научни сарадник САНУ и аутор је многих радова, везаних са социјално становање - монографија, научних радова, урбанистичких планова, пројеката и студија.

 

[05.12.2018.]  Посета градилишту Тржно-пословног центра „Ушће“ у Београду

obavestenjeГрупа студената Високе грађевинско-геодетске школе је у четвртак, 29.11.2018. године, у оквиру одржавања редовне наставе из предмета Инжењерска геодезија посетила градилиште Тржно-пословног центра „Ушће“ у Београду.

Детаљније

 

[06.11.2018.]  ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИХ СТУДИЈА:

obavestenjeСтуденти специјалистичких студија који нису завршили студије, моћи ће да заврше студије још
само у школској 2018/19. години односно до 30.септембра 2019. године!!!

Од школске 2019/20. године неће бити могуће обновити статус студента на
специјалистичким студијама, већ ће бити могућ упис на мастер струковне студије!

Детаљније

 

[18.09.2018.]  „We build the future“

We build the futureКонференцији студената грађевинарства, архитектуре и геодезије
Златибор - 18. до 21. октобра 2018.

Студенти наше Школе позвани су да учествују на Конференцији студената Архитектонских, Грађевинских и Геодетских факултета под називом „We build the future“ која се у организацији Асоцијације студената модерног инжењерства, Студентског парламента Грађевинског факултета и Студентског парламента Архитектонског факултета у Београду одржава у периоду од 18. до 21. октобра 2018. на Златибору.

Детаљније

 

[04.05.2018.]  ОБАВЕШТЕЊЕ:

NOKSПочетком априла 2018. године усвојен је
ЗАКОН О НАЦИОНАЛНОМ ОКВИРУ КВАЛИФИКАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ („Сл. гл. РС“ 27/2018)
Овим законом успоставља се Национални оквир квалификација Републике Србије као систем за уређивање квалификација.... Квалификације се сврставају у осам (8) нивоа и четири (4) поднивоа.

Детаљније

 

[04.04.2018.]  Свечана академија поводом Дана студената

Свечана академија поводом Дана студенатаДана 4. априла 2018. године у малој сали Дома Народне скупштине одржана је Свечана академија поводом обележавања Дана студената. Академији су присуствовали представници студената и професора 61 високе школе струковних студија. Присутне је поздравио министар просвете Младен Шарчевић, а затим и потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић као и представници, КАССС-а и СКАССС-а.

Након тога уследило је уручивање награда најбољим студенатима и професорима.
Међу награђенима је била и наша студенткиња мастер студија Оливера Јеремић. Честитамо!!!

 

[31.03.2018.]  40. Салон архитектуре

40. Салон архитектуреЗа 40. Салон архитектуре жири је одабрао свега 11 студентских радова. Међу одабранима нашао се и дипломски рад нашег студента Уроша Стојановића.
Честитамо Урошу и његовом ментору Зорану Живковићу!

Одабрани рад "Идејни пројекат позоришта у Блоку 13 у Новом Београду" и остале занимљиве радове погледајте у Музеју примењене уметности од 29. марта до 5. маја 2018.

Детаљније информације о Салону архитектуре на www.mpu.rs.

 

[29.03.2018.]  Ученици Грађевинске техничке школе "Бранко Жежељ" у гостима на ВГГШ

ПосетаУченици ГТШ "Бранко Жежељ" били су гости Високе грађевинско-геодетске школе где су се упознали са студијским програмима, начином студирања, простором и организацијом Школе као и могућностима након дипломирања на ВГГШ.

Шта су основне, а шта мастер студије? Како изгледа пријемни испит? Шта су ЕСПБ бодови? Колико траје семестар? Које лиценце Инжењерске коморе Србије се стичу са дипломама ВГГШ? Где и шта раде струковни мастер инжењери са дипломом ВГГШ? Могу ли се волонтирањем остварити ЕСПБ бодови... Све то и још понешто сазнали су наши гости у разговору са шефом Грађевинског одсека проф. др Гораном Ћировићем који им је био домаћин.

Уколико и Ви желите да нас посетите, то можете учинити сваког радног дана о 9:00-15:00 часова без најаве или уз најаву секретаријату Школе на 011/2422-178 или на radovancev@gmail.com

[17.11.2016.]  Посета студената компанији "ПЕРИ"

obavestenjeСтуденти треће године у оквиру предмета Технологија грађења са професорком др Снежаном Митровић посетили су компанију Пери у Шимановцима дана 9.11.2016. У компанији су се студенти упознали са савременим технолошким и организационим принципима, механизацијом, процедурама безбедности и заштите на раду у производњи и експлоатацији Пери система.
Посебно смо захвални домаћинима, Компанији Пери и директору Г-дину Милету Бојанићу и његовом сараднику Игору Башићу, као и осталим запосленим компаније.
Детаљније

 

[23.05.2016.]  Предавање представника Републичког геодетског завода студентима специјалистичких студија
                           Високе грађевинско-геодетске школе:

obavestenjeУ складу са имплементацијом Споразума о пословно-техничкој сарадњи између Републичког геодетског завода и Високе грађевинско-геодетске школе у Београду, експерти Републичког геодетског завода су 21.05.2016. године одржали предавања студентима специјалистичких струковних студија Високе грађевинско-геодетске школе.

Детаљније

 

[20.05.2016.]  Висока грађевинско-геодетска школа и Републички геодетски завод
                           потписали споразум о сарадњи:

obavestenjeДиректор Високе грађевинско-геодетске школе струковних студија проф. др Вуле Алексић, дипл. мат. и директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић, дипл. геод. инж. потписали су
Споразум о сарадњи којим ће значајно бити унапређена сарадња две институције.

Детаљније

 

[29.04.2016.]  Компанија МапСофт д.о.о поклонила софтвер за извођење практичне наставе
                           Високој грађевинско геодетској школи:

obavestenjeНастављајући традицију помагања образовним институцијама, са жељом да се студенти у практичној настави обуче за рад са софтверским алатима које ће након школовања сретати и у пракси на редовним задацима, компанија МапСофт д.о.о је Високој грађевинско-геодетској школи струковних студија из Београда уступила на коришћење софтвер МапСофт 2007. Софтвер ће бити коришћен у настави из предмета Геодетски планови, Уређење земљишне територије, Геоинформациони системи и осталих предмета који се односе на прикупљање и обраду просторних података.

Висока грађевинско-геодетска школа струковних студија из Београда се  захваљује Компанији МапСофт д.о.о на разумевању и искреној подршци у настојану да се обезбеде услови за квалитено образовање струковних инжењера геодезије.


 

[08.12.2015.]  ПОСЕТА МУЗЕЈУ ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ (02.12.2015.)

obavestenjeСтуденти архитектонског смера посетили су Музеј примењене уметности и погледали изложбе - Ле Корбизијеових објеката и слика, као и изложбу Мапирање идентитета - архитектура Београда 1919-2015 која је посвећена архитектури Београда и може се доживети и као својеврсно исписивање „биографије Београда“, односно мапирање и означавање његове архитектуре и архитектонске културе.
Аутор изложбе: мр Љиљана Милетић Абрамовић
Детаљније

 

[12.06.2015.]  ИЗМЕНА БРОЈА ЕСПБ БОДОВА ЗА ПОЈЕДИНЕ ПРЕДМЕТЕ:

obavestenjeОдлуком Наставног већа Школе од 7.5.2015. године измењен је број ЕСПБ бодова за поједине предмете. Нове вредности ЕСПБ бодова важиће од школске 2015/2016 године.

Изузетно студенти могу поднети захтев да им се већ положени испити рачунају по новом систему бодовања приликом уписа године у октобру 2015. год. уколико сматрају да им је то повољније. Студентима којима захтев буде усвојен сви испити ће бити рачунати по новом систему бодовања без обзира када су положени.

Детаљније о изменама погледајте по наставним програмима:

ГРАЂЕВИНСКО - ИНЖЕЊЕРСТВО   АРХИТЕКТУРА   ГЕОДЕЗИЈА - ГЕОМАТИКА

 

[11.09.2014.]   МАСТЕР СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ (две године - 120 ЕСПБ бодова)

obavestenje УСВОЈЕНИМ ИЗМЕНАМА ЗАКОНА О ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ (10.9.2014) УВЕДЕНЕ СУ МАСТЕР СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ У ОБРАЗОВНИ СИСТЕМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ. ВИСОКА ГРАЂЕВИНСКО - ГЕОДЕТСКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПОКРЕНУЋЕ У НАЈКРАЋЕМ РОКУ ПОСТУПАК АКРЕДИТАЦИЈЕ ОДГОВАРАЈУЋИХ СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА МАСТЕР СТРУКОВНИХ СТУДИЈА.

ПРИЗНАВАЊЕ ИСПИТА СА СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИХ СТУДИЈА НА МАСТЕР СТУДИЈАМА

ПОСТОЈЕЋЕ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ ЋЕ СЕ РЕАЛИЗОВАТИ КАО И ДО САДА, А ПРИЗНАЋЕ СЕ СВИ НА ЊИМА ПОЛОЖЕНИ ИСПИТИ КОЈИ БУДУ ОБУХВАЋЕНИ СТУДИЈСКИМ ПРОГРАМОМ МАСТЕР СТРУКОВНИХ СТУДИЈА И ТО ТАКО ДА БУДЕ ОМОГУЋЕН УПИС ДРУГЕ ГОДИНЕ МАСТЕР СТУДИЈА УЗ ЕВЕНТУАЛНО ПОЛАГАЊЕ РАЗЛИКЕ ИСПИТА.


 

[13.05.2013.] ОБАВЕШТЕЊЕ СТУДЕНТИМА:

obavestenjeЗакон о изменама и допунама Закона о високом образовању од 28.09.2012. године
(„Службени гласник Р.С.“ бр. 93/2012.) у члану 7. утврдио је да:

Студент може да се у наредној школској години (школска 2013/2014. година) финансира из буџета ако у школској 2012/2013. години оствари НАЈМАЊЕ 50 ЕСПБ бодова и рангира се у оквиру броја студената чије се студије финансирају из буџета.

Управа школе

 

[31.07.2012.] ЛИЦЕНЦЕ ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

Licence Inzenjerske komore SrbijeДана 2.07.2012. год. Министарство животне средине и просторног планирања
дало је сагласност на врсте лиценци које издаје Инжењерска комора Србије
(www.ingkomora.org.rs).

Текст Одлуке о врстама лиценци које издаје Инжењерска комора Србије (648 kb)

 

[22.03.2012.] XXXIX Симпозијум о операционим истраживањима

AKREDITACIJA 2012Извршни организатор
овогодишњег сyмопис-а је
Висока грађевинско геодетска школа

Детаљније

 

[24.10.2011.] II међународни конгрес "Sport facilities, Curent Position and Perspectives":

II medunarodni kongres Sport facilities, Curent Position and PerspectivesУ Београду је, од 07.10. до 08.10.2011. године, у организацији Факултета спорта и физичког васпитања, одржан II међународни конгрес под називом Спорт фацилитиес, Стандардисатион анд трендс, који је окупио стручњаке из области изградње спортских објеката, из Србије и земаља Европе (Велика Британија, Република Српска, Словенија, Грчка)

Детаљније

 

[24.10.2011.] XXXVIII симпозијум о операционим истраживањима SYM-OP-IS 2011

SYM-OP-IS 2011На Златибору је, у организацији Економског факултета из Београда, од 04.10. до 07.10.2011. године одржан XXXVIII симпозијум SYM-OP-IS 2011 - Симпозијум о операционим истраживањима са међународним ућешћем, који окупља операционе истраживаче из земље и иностранства.

Детаљније

 

[24.06.2011.] МУЛТИМЕДИЈАЛНА ИЗЛОЖБА СТУДЕНТСКИХ РАДОВА

Multimedijalna izlozba studenskih radova 30.6. - 26.08.2011.
свечано отварање 30.06.2011. у 18 часова

БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА
галерија МИЉКОВИЋ (Булевар Краља Александра 298)

Детаљније

 

[07.02.2011.] Обележана 135. годишњица Војногеографског института

ZahvalnicaПоводом обележавања 135 година Војногеографског института
додељена захвалница Високој грађевинско-геодетској школи.


Детаљније

 

[26.01.2011.] Иницијатива наше школе за обележавање великог јубилеја

175 GODINA GEODETSKE DELATNOSTI U SRBIJI
„175 ГОДИНА ГЕОДЕТСКЕ ДЕЛАТНОСТИ У СРБИЈИ“


Детаљније

 

[18.12.2010.] Извештај о посети студената и професора Високе грађевинско-геодетске школе у Београду
                           мосту преко Аде

Poseta studenata i profesora VGGS-a mostu preko AdeДелегација Високе грађевинско-геодетске школе, састављена од професора, сарадника и студената школе, посетила је мост и имала прилику да се непосредно на терену увери у сву лепоту и грандиозност моста који ниче у Београду. Посета је организована 23. новембра 2010. године.

Детаљније

 

[06.12.2010.] ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА 50 ГОДИНА ВИСОКЕ ГРАЂЕВИНСКО-ГЕОДЕТСКЕ ШКОЛЕ

OBELEZAVANJE JUBILEJA 50 GODINA VISOKE GRADJEVINSKO-GEODETSKE SKOLEДАНА 02.12.2010. ГОДИНЕ, СВЕЧАНОМ АКАДЕМИЈОМ У „ЗВЕЗДАРА ТЕТРУ“,
ВИСОКА ГРАЂЕВИНСКО-ГЕОДЕТСКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У БЕОГРАДУ
ЈЕ ОБЕЛЕЖИЛА ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ, 50 ГОДИНА УСПЕШНОГ РАДА.

Детаљније

 

[12.10.2010.] XXXVII симпозијум о операционим истраживањима SYM-OP-IS 2010:

SYM-OP-IS 2010На Тари је, у организацији Војске Србије и Министарства одбране, од 21.09. до 24.09.2010. године одржан XXXVII симпозијум SYM-OP-IS 2010 - Симпозијум о операционим истраживањима са међународним ућешћем, који окупља операционе истраживаче из земље и иностранства.

Детаљније