VISOKA GRAĐEVINSKO · GEODETSKA ŠKOLA BEOGRAD

Samo po VGGŠ

Aktuelnosti

[05.04.2019.]   Svečana akademija povodom obeležavanja Dana studenata:

Povodom obeležavanja Dana studenata (4. april), u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije, i ove godine je u Narodnoj skupštini održana svečana akademija.

Ovom događaju prisustvovali su i naši studenti Aleksandar Stamenov, koji je nagrađen kao najbolji studenta Škole, Ksenija Velikinac, član Studentskog parlamenta i Kristina Brković, predsednik Studentskog parlamenta VGGŠ kao i direktor Škole prof. dr Vule Aleksić.

Prisutnima su se obratili predsednik Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Milutin Marković i predsednik Konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Branko Savić kao i predstavnici Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje...

Potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković poručio je studentima da je cilj Parlamenta i Vlade da obezbede zakonske okvire i privredni ambijent, koji će zaustaviti „odliv mozgova“ i mlade i kvalifikovane ljude zadržati u Srbiji.

Prisutnima se obratio i Viktor Nedović državni sekretar Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji je najavio da će Vlada u okviru velikog reformskog zamaha, nastaviti da radi na podizanju kvaliteta studija i standarda studenata, kako kroz kreditiranje, tako i kroz unapređenje kvaliteta studentskog smeštaja. Državni sekretar govorio je i o Nacrtu zakona o studentskom organizovanju i Nacrtu zakon o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju.

Na kraju su, tradicionalno, najboljim studentima strukovnih studija u Srbiji uručene nagrade.

Više detalja i VIDEO na: www.parlament.gov.rs