ВИСОКА ГРАЂЕВИНСКО · ГЕОДЕТСКА ШКОЛА БЕОГРАД

Само по ВГГШ

18.12.2010

Извештај о посети студената и професора Високе грађевинско-геодетске школе у Београду мосту преко Аде

Изградња моста на Сави, представља изазов за неимаре и биће будући знак препознавања српске престонице.
Огранак Сава Мост ГП ОГ Београд, Милутина Миланковића 11а, на захтев Високе грађевинско-геодетске школе организовао је посету професора, сарадника и студената Школе градилишту моста преко Аде.

Делегација Високе грађевинско-геодетске школе, састављена од професора, сарадника и студената школе, посетила је мост и имала прилику да се непосредно на терену увери у сву лепоту и грандиозност моста који ниче у Београду. Посета је организована 23. новембра 2010. године, а љубазни домаћин нас је сачекао на улазној капији градилишта. У улози домаћина били су представници фирме ПОРР: мр Влада Марјановић, дипл. инж. грађ. и Ђорђе Петровић, дипл. инж. ел.  којима се овом приликом захваљујемо на стрпљењу и пружању могућности да из неке сасвим друге перспективе сагледамо величину ове грађевине. Омогућено нам је да прођемо стазама којима свакодневно запослени пролазе, да се попнемо на врх пилона моста, да шетамо по будућим коловозним тракама и да мост видимо са реке, пловећи испод њега. Све време, домаћин је причао причу која нам и данас, по завршеној посети, омогућава да памтимо и радо се сетимо прелепих тренутака проведених на, изнад и испод моста.

Професори, сарадници и студенти наше школе су кроз излагање домаћина упознати са техничким делом пројекта као и организацијом изградње. Посебно је наглашена технологија извођења грађевинских и геодетских радова на изградњи моста.